"Κόκκινο-Πράσινο-Μπλε"
και "Chio Medievale"

Άρη Κυρατζόγλου - Φώτης Παλαιολόγος

Το «f 14 – κοινόν φωτογράφων»
στα πλαίσια του Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

σας προσκαλούν την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 8.30 μ.μ.
στα εγκαίνια των εκθέσεων
"Κόκκινο-Πράσινο-Μπλε" του Άρη Κυρατζόγλου και
"Chio Medievale" του Φώτη Παλαιολόγου
στην f14 gallery στη Μητσαίων 3 (Αρχαία Αγορά).

Διάρκεια έκθεσης 15 Οκτωβρίου - 15 Νοεμβρίου

"Κόκκινο-Πράσινο-Μπλε"

Αυτή η συλλογή φωτογραφιών-εικόνων, αποτελεί την πρώτη μου προσπάθεια για την δημιουργία μιας ατομικής παρουσίασης ενός θέματος που έχει κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στην φωτογραφική τέχνη, Πολλές εικόνες είναι κοινές και γνώριμες, άλλες άγνωστες αλλά η προσπάθεια είναι να αναμειχτούν με το χρώμα και το σχέδιο και να αναπλαστούν, ωα μετασχηματιστούν σε κάτι πιο "καλλιτεχνικό" ή αν θέλεις "εύπεπτο - pop". Η ψηφιακή διεργασία προσπαθεί να αποτυπώσει τα αριστουργήματα των cover arts από Albums της δεκαετίας το '70 κ '80, όπως Pink Floyd και Led Zeppelin, ή ακόμα και πιο κιτς στοιχεία των ταινιών του John McTiernan και του Tony Scott των μπλοκμπαστερ των '80.
Η αναλογική πένα συναντά το RGB της νέας εποχής της υπερβολής και του εντυπωσιασμού.

"Chio Medievale"


CHIO MEDIEVALE

Ένα συνεχόμενο πέτρινο τείχος. Γύρω από αυτό τρεις – τέσσερις σιδερένιες πόρτες επιτρέπουν στον επισκέπτη να μπει μέσα.
Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Στους πέτρινους δρόμους ακούς τα βήματα από τους Γενουάτες και Βυζαντινούς εμπόρους μαστίχας, ακούς τα βήματα των κατοίκων που πηγαίνουν στις καθημερινές τους ασχολίες, ακούς τα βήματά σου.

Οι λίγοι ξένοι γυρνάνε στα στενά δρομάκια. Εντυπωσιάζονται από την αρχιτεκτονική των σπιτιών, από την ευφυή δομή τους στο χώρο. Η πέτρα δεσπόζει παντού. Ένα εσωτερικό αμυντικό τείχος, ένα δαιδαλώδες οχυρό. Αλίμονο στον εισβολέα που θα χαθεί εδώ μέσα.

Προχωράμε κάτω από τις αψίδες και τους θόλους, μπαίνουμε σε αδιέξοδα, σε μερικά σημεία βλέπουμε το φως του ήλιου και καταλήγουμε στη πλατεία. Το γραφείο του πολιτιστικού συλλόγου είναι δίπλα με τις αποθήκες της Μαόνα και το διοικητήριο του Σακίζ Εμίν. Στη ταβέρνα διαπραγματεύονται οι τιμές της μαστίχας σε υπέρπυρα, τσεκίνια και ευρώ.

Νυχτώνει . Οι φρουροί άναψαν τα φανάρια και οι βιγλάτορες πήγαν στις θέσεις τους. Πρέπει να βρούμε κάπου να φάμε και να κοιμηθούμε. Ευτυχώς υπάρχει και καπηλειό και πανδοχείο.

Νύχτωσε. Πλοία φάνηκαν στον ορίζοντα. Πάρτε τα όπλα και κλείστε καλά τις πόρτες. Κρύψτε το μαστίχι και τα κορίτσια σας!

Φώτης Παλαιολόγος Μεστά - Ιούλιος 2007