Αρχαιολογικοί χώροι της Μακεδονίας

(Oμαδική έκθεση 2010)

Το f14 Κοινόν Φωτογράφων σε συνεργασία με το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καϊρου, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και το Υπουργείο Πολιτιστικής Ανάπτυξης της Αιγύπτου παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας «Αρχαιολογικοί Τόποι της Μακεδονίας».

Το f14 κοινόν φωτογράφων συναντά για άλλη μια φορά το αιγυπτιακό κοινό προσφέροντας εικόνες και όψεις από το μακεδονικό παρελθόν. Διαφορετικές ματιές, διαφορετικές αποτυπώσεις από σημαντικά μνημεία της ελληνικής αρχαιότητας, ζωντανεύουν την καθημερινότητα, τις αναζητήσεις, τις διαδρομές των Μακεδόνων μέσα στην ιστορία.

Στα πλαίσια μιας διαρκούς προσπάθειας για ανταλλαγή στοιχείων του πολιτισμού των δύο γειτονικών γεωγραφικά λαών, το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Αλεξάνδρειας φιλοξενούν έργα και δημιουργούς της φωτογραφικής ομάδας της Θεσσαλονίκης, φέρνοντάς τα σε επαφή με τον αιγυπτιακό κόσμο.
Η παρουσίαση του ομαδικού φωτογραφικού έργου θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 20:00 στο θέατρο Kobet al Ghouri στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα παρουσιαστούν μακεδονικοί χοροί και τραγούδια από το συγκρότημα "Περπερούνα" καθώς και ανάλογα αιγυπτιακά από το συγκρότημα "El touboul el Noubigia".

Διάρκεια έκθεσης : 29 Οκτωβρίου 2010 - 05 Νοεμβρίου 2010 Χώρος : Θέατρο Kobet al Ghouri, 111 al azgar str , elghouria, περιοχή Χαν ελ Χαλίλι, Κάιρο Αιγύπτου